Kirjat

Boerboeleista kirjoitettuja kirjoja ei ole monia, maailmanlaajuisesti vaan muutama ja nekin afrikaansiksi kirjoitettuja (tai käännettyjä englanniksi).


The Boerboel, South Africa's own

Kirjailija Anemari Pretorius vietti yli kolme vuotta tutkimiseen ja tämän kirjan kirjoittamiseen.
Hänen lähtökohtana oli yrittää vastata useimpiin kysymyksiin joita uudet sekä nykyiset boerboelin omistajat voisivat rodusta kysyä. Lopputulos täyttää tämän tavoitteen sekä paljon muuta.
Monet kasvattajat ovat kertoneet oppineensa "asian tai kaksi" tästä kirjasta.
Kirja kirjaimellisesti vie lukijan "kehdosta hautaan", koko Boerboelin elämän läpi.

Kirjan sisältö käsittelee muun muassa:
Rodun alkuperän
SABBA:n/SABT:in historian ja muut asiaan liittyvät viralliset dokumentoinnit
Pennun sekä koiran valintaan, ruokintaan ja asumiseen liittyvät asiat
Rotumääritelmän kriteerit sekä rekisteröinnin ja arviointiprosessin
Yleiset, vaaralliset sekä perinnölliset koirien sairaudet
Koiran kehitysvaiheet
Lisääntymiseen ja jalostukseen liittyvät kysymykset
Erilaiset kasvatustavat/kasvatusohjelmat

Mikä tekee kirjasta niin erikoisen on se, että kirjailija on onnistunut puolueettomasti yhdistämään hänen ilmeisen äärettömän intohimon niin Boerboeleita, tutkittuja tosiasioita kuin arvovaltaista dokumentointia kohtaan.
Kirja julkaistiin yhteistyössä SABBA:n kanssa afrikaansiksi vuonna 2005 ja englanniksi se on ollut saatavilla vuodesta 2007,
mutta lähes julkaisusta lähtien englanninkielinen versio on ollut loppuunmyyty maailmanlaajuisesti ja on todella vaikeasti saatavilla nykyäänkin.

Yli kolmen vuoden etsimisen jälkeen sain marraskuussa 2012 maailman parhaimman lahjan Etelä-Afrikasta ja pääsin vihdoinkin lukemaan tämän kirjan sekä lisäämään sen kirjahyllyyni.

© Mitään tämän sivuston materiaalia ei saa kopioida, uudelleen julkaista, siirtää, sijoittaa, levittää tai muuten jakaa millään tavoin ilman Tuebor Boerboel:n nimenomaista suostumusta. Sinulla ei ole oikeutta jakaa, muokata, levittää tai käyttää tämän sivuston sisältöä, mukaan lukien tekstejä ja kuvia julkisiin tai kaupallisiin tarkoituksiin ilman Tuebor Boerboel:n etukäteen antamaa kirjallista lupaa.

www.hitwebcounter.com