Pennut


Oletko kiinnostunut Boerboel pennusta?

Ihan alkuun kannattaa pitää mielessä että et voi ostaa rekisteröityä Boerboel pentua. Kun olet ostamassa pentua rekisteröidyistä ja appraisaleissa käyneistä vanhemmista, kasvattajan tehtävänä on aina antaa pennun matkaan syntymätodistus. Kasvattaja toimittaa pentueen syntymätodistukset valitsemaansa rekisteröintiyhdistykseen (yleensä sinne missä koirat on rekisteröity). Tarvitset syntymätodistusta myöhemmin appraisaleissa jotta saisit rekisteröityä oman Boerboel pentusi. (Yleensä aikaisintaan 12kk ikäisenä voi Boerboelin viedä appraisaleihin.) Boerboel arvioidaan ulkonäkönsä perusteella (ja luonteensa esimerkiksi BI:n appraisaleissa) appraisaleissa. Koiran tulisi saada 75% jotta sen voisi rekisteröidä. Jos koira saa enemmän kuin 85% pistettä, se on oikeutettu erilliseen "siitosrekisteriin".

Toiseksi, harkitse tarpeitasi, onko sinulla aikaa ja jaksamista hoitaa koiraa koko sen elämän ajan? Haluatko pennun vai aikuisen koiran? Uroksen vai nartun? Etsitkö jalostukseen sopivaa koiraa, vahtikoiraa vai kumppania ja leikkikaveria lapsillesi? Onko sinulla ja perheelläsi tarpeeksi aikaa sosialistaa ja kouluttaa Boerboelisi kunnolla? Onko sinulla kotona riittävästi tilaa ja turvallinen kasvuympäristö suureksi kasvavalle kovan vahtivietin omaavalle rodulle? Onko sinulla aidattu piha tai oletko valmis aitaamaan pihasi ennen pennun tuloa? Laadukas koiranruoka ei ole ilmaista, oletko valmis maksamaan pentusi laadukkaasta ruokinnasta jopa yli 100 euroa kuukaudessa?

Yritä saada niin paljon tietoa rodusta ja rotumääritelmästä kun vaan pystyt juttelemalla kasvattajien ja rodun harrastajien kanssa. Vieraille useilla kasvattajilla jotta näkisit heidän jalostuskoiransa omin silmin ja vieraile appraisaleissa jotta voisit nähdä monia rodun edustajia samassa paikassa samaan aikaan. Älä epäröi kysyä kysymyksiä.

Pyydä aina nähdä pennun syntymätodistus sekä vanhempien rekisteröintitodistukset (ne yleensä sisältävät arviointipisteytyksen), molempien vanhempien terveystutkimukset geneettisesti perinnöllisistä sairauksista (esim. lonkista, kyynäristä, nartuilla emättimen liikakasvusta, silmäsairauksista). Tarkista aina tuonti- ja vientirajoitukset mikäli et osta kotimaasta pentua.

Viimeisenä muttei vähäisempänä: Hyväksy se tosiseikka että täydellistä Boerboelia ei vielä ole syntynyt. Jos olet tehnyt "kotitehtäväsi" ja noudattanut edellä olevia neuvoja ja olet varma että sinulla tulee olemaan elinikäinen suhde valitsemasi koiran kanssa, niin olet löytänyt TÄYDELLISEN BOERBOELIN!

Jos päädyt ottamaan Boerboelin meiltä, nämä on hyvä pitää mielessä:

Kaikilla meidän pennuillamme on elinikäinen "palautusoikeus".
Pennut luovutetaan aikaisintaan 8-viikkoisina, pentutestattuina, mikrosirutettuina, useasti madotettuina sekä eläinlääkärin tarkastamina.
Luovutusikäiset pennut tulevat olemaan totutettuja normaaleihin kodin ääniin, kissoihin, vieraisiin ihmisiin sekä muihin koiriin.
Pennut tulevat olemaan rekisteröityjä joko Boerboel Internationaliin, RKF:ään (Venäjän kennelliittoon, FCI:n alainen rekisteri) tai molempiin. Kannattaa pitää mielessä että papereiden tuleminen RKF:ltä saattaa kestää.
Kerrothan meille toiveitasi pennun suhteen, jotta osaamme valita teille oikeanlaisen.
Pennun väri ja/tai koko ei saa olla valintakriteeri.

Pentukyselykaavake

© Mitään tämän sivuston materiaalia ei saa kopioida, uudelleen julkaista, siirtää, sijoittaa, levittää tai muuten jakaa millään tavoin ilman Tuebor Boerboel:n nimenomaista suostumusta. Sinulla ei ole oikeutta jakaa, muokata, levittää tai käyttää tämän sivuston sisältöä, mukaan lukien tekstejä ja kuvia julkisiin tai kaupallisiin tarkoituksiin ilman Tuebor Boerboel:n etukäteen antamaa kirjallista lupaa.

www.hitwebcounter.com