HSBA

Historical Boerboel Association of South Africa (HSBA) est.1993

HSBA:n perustajana toimii Lucas van der Merwe, legendaarinen Boerboel-ihminen, yksi SABT:n perustajajäsenistä, joka aloitti tunnetun "Boerboel Tourin" pitkin Etelä-Afrikkaa muiden innokkaiden Boerboel-harrastajien kanssa, jotka rekisteröivät ensimmäiset boerboeleiden kantakoirat Etelä-Afrikassa omana rotunaan.

Vuonna 1980 hän järjesti Etelä-Afrikan kiertueen etsien eloonjääneitä rodun edustajia, josta lähti liikkeelle ensimmäiset tämän mahtavan rodun kasvattamiset.

Lucas van der Merwe kuoli vuonna 2010. Lucas van der Merwe on elinikäinen kunniapuheenjohtaja SABT:ssa ja HSBA:ssa.

Historical Associationin perustamisen tarkoituksena oli se, että joitan omituisuuksia SABT:n Boerboel-rotumääritelmässä ei oltu käsitelty ja vahvistettu asianmukaisesti ja vastaavasti tämä ei vastannut alkuperäisten maatilojen koirien ominaisuuksia historiallisesta näkökulmasta katsottuna. Tämä johti siihen, että Etelä-Afrikasta oli lähes mahdotonta löytää täplikkäitä ja muun värisiä koiria, joita aina oli ollut Boereiden maatiloilla. Paljon vaivaa nähtiin löytääkseen syrjäkyliltä vanhoja tämän värisiä koiria, joiden tarkoituksena oli palauttaa rodulle tärkeitä lähes kadonneita ulkomuodollisia piirteitä ja ominaisuuksia. Monet entiset SABT:n jäsenet siirtyivät HSBA:han sen perustamisen jälkeen.

Tätä rekisteröintiyhdistystä ei ole enää olemassa.

Suomenkielinen käännös ©Tuebor Boerboels/Olga Mustajärvi kesä 2014

© Mitään tämän sivuston materiaalia ei saa kopioida, uudelleen julkaista, siirtää, sijoittaa, levittää tai muuten jakaa millään tavoin ilman Tuebor Boerboel:n nimenomaista suostumusta. Sinulla ei ole oikeutta jakaa, muokata, levittää tai käyttää tämän sivuston sisältöä, mukaan lukien tekstejä ja kuvia julkisiin tai kaupallisiin tarkoituksiin ilman Tuebor Boerboel:n etukäteen antamaa kirjallista lupaa.

www.hitwebcounter.com