KUSA

Kennel Union of Southern Africa (KUSA) est.1891
https://www.kusa.co.za/
 

Kennel Union of Southern Africa (aiemmin Kennel Union of South Africa) on perustettu vuonna 1891 kun Etelä-Afrikan Port Elisabethin Kennel Klubi (perustettu 1883) ja Etelä-Afrikan Cape Townin Kennel Klubi (perustettu 1889) yhdistettiin. Se onkin yksi maailman vanhimmista kenneljärjestöistä.

KUSA toimii ensisijaisesti rekisterinä ja kattojärjestönä lähes 200 siihen kuuluvalle rotujärjestölle, joissa on kaiken kaikkiaan yli 6000 jäsentä.

KUSA on FCI:n jäsen ja sillä on keskinäisiä sopimuksia FCI:hin kuulumattomien järjestöjen kuten Kennel Clubin ja American Kennel Clubin kanssa. Sillä on lisäksi sopimuksia FCI:n muiden kansallisten jäsenten kuten Australian National Kennel Councilin kanssa. KUSA edustaa etelä-afrikkalaista koiramaailmaa National Sports Commission:ssa ja South African Stud Book Society on tunnustanut sen. KUSA rekisteröi ja tukee kahta eteläafrikkalaista rotua, jotka tunnetaan nimillä africanis ja boerboel.

KUSA ei vuoden 2014 jälkeen enää rekisteröi Boerboeleita Etelä-Afrikassa.

Suomenkielinen käännös ©Tuebor Boerboels/Olga Mustajärvi kesä 2014

© Mitään tämän sivuston materiaalia ei saa kopioida, uudelleen julkaista, siirtää, sijoittaa, levittää tai muuten jakaa millään tavoin ilman Tuebor Boerboel:n nimenomaista suostumusta. Sinulla ei ole oikeutta jakaa, muokata, levittää tai käyttää tämän sivuston sisältöä, mukaan lukien tekstejä ja kuvia julkisiin tai kaupallisiin tarkoituksiin ilman Tuebor Boerboel:n etukäteen antamaa kirjallista lupaa.

www.hitwebcounter.com