S.A.B.T. / SABBA

SA Boerboel Breeders Association (SABT/SABBA) est.1983

https://sabt.co.za/
 

S.A.B.T. / SABBA - ei-kaupallinen julkinen organisaatio, SABT on ensimmäinen boerboel yhdistys Etelä-Afrikassa, joka yhdisti kaikki boerboel harrastajat Etelä-Afrikassa ja auttoi aloittaa ensimmäisen boerboel rekisterin sekä työsti rodun edelleen kehittämistä. SABT:n yksi päätavoitteista on rodun säilyttäminen ainutlaatuisena syntyperäisenä Etelä-Afrikkalaisena rotuna.

Vuonna 1980 Jannie Bauer yhdessä Lucas ja Anneke van der Merwen (Kroonstadista) kanssa järjestivät ensimmäisen ison kiertueensa Etelä-Afrikan ympäri kerätäkseen ja valitakseen alkuperäisiä boerboel koiria jotka sopisivat rotumääritelmään.

Kun tuhansia kilometrejä oli katettu, alkoi vahva karsiminen ylä- ja alamäkineen. Lopuksi 250 valittua koiraa karsiutui 72:n, joista tulivat rodun kantakoirat. Nämä 72 boerboelia, yhteisen mielipiteen mukaan, sopivat ulkonäöltään ja käyttötarkoitukseltaan alkuperäiseen rotumääritelmään maatilojen koirasta, joka aikaisemmin tunnettiin nimellä boele. Näistä 72 koirasta tuli Etelä-Afrikan ensimmäiset virallisesti rekisteröidyt Boerboelit.

Yhdistyksellä on suurin Boerboel Rekisteri maailmassa.

Tätä rekisteröintiyhdistystä ei ole enää olemassa.

Suomenkielinen käännös ©Tuebor Boerboels/Olga Mustajärvi kesä 2014

 

© Mitään tämän sivuston materiaalia ei saa kopioida, uudelleen julkaista, siirtää, sijoittaa, levittää tai muuten jakaa millään tavoin ilman Tuebor Boerboel:n nimenomaista suostumusta. Sinulla ei ole oikeutta jakaa, muokata, levittää tai käyttää tämän sivuston sisältöä, mukaan lukien tekstejä ja kuvia julkisiin tai kaupallisiin tarkoituksiin ilman Tuebor Boerboel:n etukäteen antamaa kirjallista lupaa.

www.hitwebcounter.com