Rotumääritelmä

Alkuperäinen rotumääritelmä
Suomenkielinen käännös ©Tuebor Boerboels/Olga Mustajärvi kesä 2014

1.Yleisvaikutelma

Boerboel on vahva ja voimakasrakenteinen koira jolla on vahva luustonrakenne ja hyvin kehittyneet lihakset. Sen liikkuvuus ei saisi näyttää kömpelöltä ja sen ruumiin pitäisi olla vakaampi, vahvempi ja isompi kuin Bokserilla, mutta lyhyempi ja ei niin korkea kuin Tanskandoggilla. Urokset eivät saa olla pienempiä kuin 66cm ja nartut pienempiä kuin 61cm.

2.Luonne

Boerboelilla on oltava hyvä luonne -sen on oltava älykäs, uskollinen, tasapainoisella luonteella varustettu koira joka on halukas pysymään uskollisena isännälleen loppuun asti. Sen on ehdottomasti omattava vahvat vartiointivaistot ja rakastaa omaa perhettään, sekä osoittaa erityistä rakkautta lapsia kohtaan.

3. Pää

Pää on yksi tärkeimmistä Boerboeleiden ominaisuuksista, koska se heijastaa koiran luonnetta ja tyyppiä parhaiten.

(a) Pään on oltava iso, vahva ja leveä silmien välissä, päässä kuuluu olla selkeästi näkyviä ryppyjä otsalla silmien välissä.

(b) Yläleuka on vahva, laaja, hieman kapeneva edestä ja hieman lyhyempi kuin alaleuka.

(c) Alaleuka on laaja, hieman kapeneva edestä, hieman pidempi kuin yläleuka, sen on oltava suorassa linjassa.

(d) Huulien täytyy olla ilmavat ja hieman riippuvat, mutta ei liian "löysät" eikä liian karkeat ja/tai paksut. Ylähuulen pitäisi kirsun kohdalla peittää alahuulen niin että leukojen eri pituudet peittyvät täydellisesti.

(e) Kirsun pitäisi olla musta, eikä maksan värinen.

(f) Nenäluu ei saa olla liian pitkä, ihanne on 8cm ja 10cm välillä, mitattuna kirsun päästä siihen kohtaan kalloa mistä alkaa suora linja silmien välistä. Nenäluun pitäisi olla suora eikä kaareva kuten Boksereilla, tai pitkä kuono kuten Tanskandoggeilla. Kallon muodosta pitäisi selvästi käydä ilmi Boerboelin ulkonäkö sekä vahva suu, joka sulautuu symmetrisesti pään muotoon. Ei nallekarhumaista ulkonäköä. Narttujen pään on oltava pienempi ja näyttää selvästi feminiinisemmältä kuin urosten.

(g) Korvien on oltava riippuvat ja keskikokoiset, sekä oltava tasapainossa pään koon kanssa. Pitkät, veltosti riippuvat ja/tai lyhyet pystyssä olevat korvat ovat epätoivottuja.

Kehon anatomia:

(a) Niskan on oltava vahva, paksu ja riittävän pitkä, jonka on oltava tasapainossa muun rakenteen kanssa -vahva, lihaksikas ja löysä iho. Kaulan kaaren pitää olla suorassa ja sulautua hienosti hartioihin.

(b) Selän täytyy olla vahva, leveä ja suora, hieman kaareva lanne on hyväksyttävissä.

(c) Rinnan tulee olla laaja ja vahva, jossa löysä kaula sulautuu ja kiristyy etujalkojen väliin; jotka on sijoittuneina kauaksi toisistaan vahvassa rinnassa.

(d) Jalkojen on oltava vahvat ja suorat, jotka tukee ja kantaa helposti koiran kehoa -hyvin muodostuneilla käpälillä jotka sopivat jalkoihin. Sirpin muotoiset kintereet, kierot jalat ja ulos- sekä sisäänpäin kääntyvät jalat ovat epätoivottuja.

(e) Häntä saa olla pitkä, mutta typistetty häntä on toivottu.

(f) Turkki on lyhyt ja sileä, ilman kiharoita tai sänkikarvoja kuonossa, ilman epämiellyttäviä pitkiä karvoja jaloissa.

Väritys:

Kaikki värit paitsi musta, mustantäplikäs, valkoinen tai valkotäpliläs (valkoiset merkit silmien ympärillä). Värit ovat keltainen, harmaa, punainen, ruskea, tummanruskea täplikäs (paitsi mustantäplikäs), "murtunut" harmaa (hankala käännettävä) ja brindle -kaikki värit kanssa/ilman valkoisilla jaloilla, valkoisilla merkeillä päässä, valkoisella kaulalla tai vatsan seudulla sekä joko mustan maskin kanssa tai ilman on hyväksyttyjä.

 

© Mitään tämän sivuston materiaalia ei saa kopioida, uudelleen julkaista, siirtää, sijoittaa, levittää tai muuten jakaa millään tavoin ilman Tuebor Boerboel:n nimenomaista suostumusta. Sinulla ei ole oikeutta jakaa, muokata, levittää tai käyttää tämän sivuston sisältöä, mukaan lukien tekstejä ja kuvia julkisiin tai kaupallisiin tarkoituksiin ilman Tuebor Boerboel:n etukäteen antamaa kirjallista lupaa.

www.hitwebcounter.com